maandag 27 juni 2016

Dag 13: Adembenemend

Zo langzamerhand komt het einde van de vakantie in zicht maar we hebben nog zeker niet alle moois gehad. De eindbestemming voor vandaag was Winthrop waarbij we een prachtige scenic route door de Cascades hebben gereden.




Een deel van dit gebied is Nationaal Park maar het overgrote deel van de Cascades is ruig en nauwelijks toegankelijk. Qua toerisme is het dan ook niet vergelijkbaar met veel andere Nationale parken. Via de scenic Highway zijn we van West naar Oost door het park gereden waarbij we onderweg diverse stops hebben gemaakt bij de verschillende uitzichtpunten. 

De 6 km lange wandeling die we hebben gemaakt naar Thunder Knob gaf een prachtig uitzicht over Diablo Lake. Diablo Lake is een stuwmeer ontstaan na het bouwen van de Diablo dam in de jaren 20 van de vorige eeuw. Met ruim 30 graden en een stijging van bijna 200 meter was het wel even puffen maar het uitzicht was meer dan de moeite waard.






Gedurende de route door de Cascades werden we omringd door immens hoge bergen, bedekt met sneeuw en gletsjers. Helaas bleek dat we het uitzichtpunt bij de Ross Lake Dam voorbij waren gereden maar onze stop bij de Washington Pass Overlook was adembenemend. We werden omringd door bergen die torenhoog boven ons uit rezen. Staande op het steil aflopende plateau hadden we wel even last van knikkende knieƫn. Wat een mooie afsluiting om dit gebied achter ons te laten.








Met nog een stukje rijden voor de boeg kwamen we begin van de avond aan in Winthrop, een stadje compleet in Western stijl en de oudste saloon van de staat Washington. 
We hebben de dag afgesloten met een heerlijke maaltijd, zittend op het deck van het restaurant. Morgen hebben we nog een dagje om de omgeving te verkennen alvorens we de Canadese grens weer over gaan richting huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten