donderdag 23 juni 2016

Dag 8 en 9: van rainforest tot water(rijk) leven

Dag 8
Diversiteit is het kenmerk van het Olympic National Park. Met de wandeling op Hurricane Ridge zagen we al de met gletsjers bedekte bergen. Daarnaast bestaat een deel van het park uit kilometerslang kustgebied en daarbij behorend zee-leven.
Deze morgen stond er echter een bezoek aan het Hoh rainforest op het programma, dit is een gematigd regenwoud en jaarlijks valt er zo'n 5 meter regen. Ook voor vandaag was er regen voorspeld maar de ochtend begon droog en daar wilden we van profiteren. Aangekomen op de plek van bestemming hebben we twee wandelingen gelopen, de 'hall of mosses' en de 'spruce nature trail'. Gedurende de wandeling zagen we bomen volledig bedekt met dikke mos en zelfs 'sluiers' van mos, veel grote varens en zeer oude bomen die wel 100 meter boven ons uittorenden. Op een gegeven moment zagen we een hele kudde Roosevelt herten voor ons; dit is de grootste hertensoort welke alleen nog in dit gebied voorkomt. Ze hebben een opvallend donkere kop.




























Ons geplande tripje naar de kust viel helaas wel in het water aangezien de regen met bakken uit de hemel kwam. Ondanks dat hebben we toch een kort bezoek gebracht aan Mora beach maar van het plan om getijdenpoeltjes te fotograferen kwam niets terecht.
Morgenochtend verlaten we Olympic National Park en gaan we het binnenland weer in, op weg naar 'the Cascades'. 

Dag 9
Rekening houdend met het getij zijn we vanmorgen vroeg op pad gegaan zodat we bij laagtij bij Kalaloch zouden aankomen.  Deze plek staat bekend om zijn getijdepoeltjes: deze poeltjes worden bij eb zichtbaar en bevatten allerlei vormen van zee-leven. 
Ook al goot het nog steeds van de regen, gehesen in poncho's zijn we toch het strand opgegaan. Het  enthousiasme was in eerste instantie matig maar al struinend op het strand ontdekten we allemaal zee-anemonen, krabbetjes, zeesterren en mosselen. Onder de indruk van al dat zeeleven verdween de regen al gauw naar de achtergrond en niet veel later werd het zelfs even droog. Ons vergapend aan al dat natuurschoon en al glibberend over de gladde, glibberige rotsstenen hebben we heel plaatjes kunnen schieten. 

Enthousiast en voldaan vervolgen we onze route naar Cle Elum, vanwaar we ons bezoek aan het Cascade gebergte zullen beginnen. 













1 opmerking: