zaterdag 25 juni 2016

Dag 10 en 11: bratwurst, dirndls en alpenhoorns

Vanuit Cle Elum was het niet ver meer naar Leavenworth, een 'Duits' stadje in de staat Washington. Ooit was dit een houthakkersdorpje maar in 1962 besloot een commissie om het nieuw leven in te blazen met de introductie van een 'Beiers' thema en van een slaperig stadje werd Leavenworth een toeristische trekpleister.

En toeristisch is het zeker want bij aankomst stond 'Front street' met zijn vakwerkhuisjes en 'Duitse' muurschilderingen helemaal volgepakt met mensen. Al snel kwamen we erachter dat de 'Seahawks' een American Football team uit Seattle een bezoek bracht aan de stad en menig fan op de been had gebracht. 

Na een bezoekje te hebben gebracht aan de Konditorei voor kaffee en kuchen besloten we om de wandeling bij de 'Icicle Gorge' te lopen. Deze mooie tocht voerde langs de snelstromende Icicle rivier met uitzicht op de Icicle kloof. Na deze wandeling was de eetlust wel gewekt en stond er voor de heren bratwurst met sauerkraut op het menu.


Voor vandaag geen grote plannen maar een wandeling door waterfront park in Leavenworth was zeer de moeite waard. 




Verder was het vandaag een rustig dagje en hebben we wat winkeltjes bekeken met allerlei 'Duitse' snuisterijen, van notenkrakers tot koekoeksklokken en van lederhosen tot bierpullen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten